Dørene åpner:11:45
Konsertstart:12:00
Billetter: 150/150 ink. avg

Årets Rumiseminar – skam, identitet og kjønnsroller i Snorre og Rumis diktning

Tre av irans anerkjente forfattere og folkeminneforskere møter norske forskere og sammenligner og problematiserer forholdet mellom Rumi og Snorres diktning. Rumifestivalen 2009 ser på og sammenligner Snorre Sturlasson og Mavlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumis forfatterskap. Temaer som er viktige hos begge - identitet, skam og ære, tilhørighet, kjønnsroller, nasjonalitet og hva det vil si å være menneske - vil bli løftet frem og drøftet.
Med Kristin Lyhmann, Ahmad Vakilijan, Jafari Ghanavati, Shokoufeh Taghi og Johannes Gjerdåker.

Publikum som har festivalpass kan komme inn på seminaret, men må betale 50 kr for lunsj.

---

EN FESTIVAL INSPIRERT AV VERDENSPOETEN RUMI OG HANS FILOSOFISKE OG MUSIKALSKE ARV.

I mer enn 800 år har fortellere, forskere, musikere og poeter latt seg inspirere av Rumi. Da han døde i 1273 kom representanter fra alle kjente religioner for å hylle ham. Det sies om Rumi at han likte å invitere til fest, og at hver fest inneholdt underholdning – både poesi, dans, musikk og diskusjon. Rumifestivalen er laget i denne ånd, og i år inviterer vi til unike konserter, forestillinger og seminar på Cosmopolite på Torshov. I år ser vi også nærmere på Snorre Sturlason som levde samtidig med Rumi.

Kunstnerisk leder for Rumifestivalen er Amir Mirzai. Festivalen arrangeres av Albatrass. Rumifestivalen er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og UD. Gjennom Vennskap Nord-Sør deltar Rumifestivalen i en vennskapsgruppe med den tverrfaglige kulturgruppen Diba i Tadjsikistan.

Få inngang til alle forestillinger, konserter og seminaret: Festivalpass kun kr 400,- trykk her!

www.rumi.no