Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:30
Billetter: 370/370 + avg

Edgar Broughton Band / Wobbler / Space Ritual

Unlimited Management og MUSIC DEALERS presenterer: En Rock aften med Prog og Space rock, EDGAR BROUGHTON BAND / WOBBLER / SPACE RITUAL

Velkommen til en særegen musikalsk aften. På tide å bli med på en reise tilbake til 70 tallet. La deres sanser ledes av rå, psykedelisk og original musikk.

Edgar Broughton Band og Space Ritual er i kveld begge Headliners. To vidt forskjellige musikkstiler som igjen får oppvarming av en tredje musikkstil, Progrock; servert av glimrende og norske Wobbler. En aften med en salig blanding av det fineste som finnes av musikk.

Edgar Broughton Band startet i England i 1968 og ble raskt en av fanebærerne for den alternative musikk kulturen og med sin anarkistiske innstilling til livet ble Edgar Broughton Band et av frikrock bandene å regne med i England på første halvdel av 70 tallet og ga ut flere plater som "Wasa Wasa", "Sing Brother Sing" og "Edgar Broughton Band" på den kredible plate etiketten Harvest. Låter som "Apache Dropout", "Out Demons Out", "Momma's Reward (Keep Them Freaks-A-Rollin')", "Evil" og "Evening Over Rooftops" er alle frikrock klassikere i dag. Etter mye tull og problemer på 80 tallet forsvant de. I 2004 ga EMI og Harvest ut alle Edgar Broughton Band platene på nytt på cd, remastret og med bonuskutt. Den formidable interessen som disse reutgivelsene genererte, ga Edgar Broughton Band ny bensin på bålet og de gjenforente seg i 2005. Nå i 2009 kommer igjen de til Oslo med original trioen intakt, bestående av brødrene Edgar Broughton på gitar og vokal og Steve Broughton på trommer og Arthur Grant på bass, med seg har de også Edgar Broughtons sønn Luke Broughton på keyboards som ble født i 1980.

Rapportene og ikke minst fjorårets konsert på John Dee, sier at Edgar Broughton Band er i sjokkerende god form og en klassisk, skeiv og frika setlist kommer til å fylle Cosmopolite denne aftenen.
www.edgarbroughtonband.co.uk/

Kveldens andre Headliner kan best presenteres slik:

For mange tiår siden da verden var et mer uskyldig sted, oppsto det et band med kosmiske eventyrere fra jordens overflate. De levde en ny form for tilværelse på jorden, de manifesterte seg selv som sjelen av det som da ble kjent som "Hawkwind".

Etter mange eventyr, erfaringer og år senere, bestemmer "The Masters of Universe" (en tittel pålagt dem grunnlagt deres positive og kreative energi og sjel skapt gjennom deres kollektive fellesskap) seg for å forlate "Hawkwind" på søken etter sin egen Hellige Gral. Grenseløse reiser ble gjennomført, med hele universet som reisemål. De fant den indre kraft de søkte, og manifesterte gjennom manges ønsker, psykisk begjær og behovet til å gjenopplive det magiske som var tolket som forsvunnet, den sanne originale sjelen av "Hawkwind", som alle var en del av og forble "Voktere av Flammen". De er nå ` SPACE RITUAL´.
www.spaceritual.org/

Kveldens support er Wobbler som ble dannet i 1999 og har siden den tid snart gitt ut 2 album; sistnevnte slippes i løpet av 2009. Album nr. 2 er et etterlengtet album og har tatt Wobbler nærmere 10 år å få ferdig. Sjansen for at det er i salg før denne aftenen er stor. Dette er et av de mest dyktige progressive rock band vi har fostret opp her i Norge, med sin inspirasjon i progressive rock fra slutten av 60 tallet, begynnelsen av 70 tallet.
www.wobblermusic.com/

Dette blir en kveld som aldri glemmes, en slik sammensetning av band må man lete leeenge etter!