Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 170/120 + avg

Snetberger / Andersen / Vinaccia Trio

FERENC SNETBERGER - Guitar
ARILD ANDERSEN - Bass, electronics
PAOLO VINACCIA - Drums, percussion, electronics

Tre av kunstens mestre har forent seg i Ferenc Snetberger/Arild Andersen/Paolo Vinaccia Trio. Gjennom utsøkte original komposisjoner gir de publikum en oppvisning i musikalsk fantasi, tekniske ferdigheter, heftig driv og soloprestasjoner av ypperste merke når de inntar Cosmopolite.

Det var på Moldejazz i 2005 de tre for første gang presenterte seg for et lydhørt og hakesleppende publikum. I forkant av denne konserten hadde trioen allerede vært i studio med lydkunstner Lars Erik Kongshaug bak spakene. Albumet "Nomad" ble sluppet på høsten og jazzpublikumet fikk med den dokumentasjon på trioens kapasitet. Det er på ingen måte snakk om en gitartrio med en solist og et komp, men snarere en trio hvor de tres samspill minner om kammermusikk, og helheten langt over går summen av de enkelte.

Komposisjonene er varierte, fra lyrisk og avventende til medrivende og heftig. Temaene tolkes med klarhet og intensitet og sammen skaper de et musikalsk rom, med inventar fra moderne jazz, ungarsk folkemusikk, romani-nostalgi og verdensmusikk. Snetberger står for mesteparten av låtene, men Andresen bidrar også med sterke komposisjoner. Både Vinaccia og Andersen legger til elektronikk på en diskret og smakfull måte, og gir med det trioen ekstra dimensjoner.

Ungarske Ferenc Snetberger er en dyktig instrumentalist, bunnsolid i både temapresentasjon, akkompagnement og som improvisator. Han smelter sammen ulike stilarter som flamenco, klassisk musikk og jazz i sin helt personlige og følelsesladde stil, og spiller med intensitet og nerve selv i de roligste partiene.

Arild Andersen er med rette en nestor i norsk jazz. Gjennom utallige historieskapende utgivelser og konsertopptredener, med blant andre Jan Garbarek, Bill Frisell, Radka Toneff og Don Cherry, har han vært en av de store stilskaperne innen europeisk jazz. Han ble nominert til Årets europeiske jazzmusiker i 2005 og er viden kjent for utrolig fin tone og elegant bass-spill.

Paolo Vinaccia har bodd i Norge de siste 25 årene, og medvirket fast med mange av våre fremste improvisasjonsmusikere som Terje Rypdal, Bugge Wesseloft og Nils Petter Molvær. Han spiller trommer og perkusjon med intensitet og kreativitet ,og setter farge på alle konstellasjoner han bidrar med.

Det sier seg selv at en konsert med Snetberger/Andersen/Vinaccia blir en stor opplevelse. De tre er tilstede fra scenen som få andre og fanger publikum med ren musikalsk kraft.