Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 ink. avg

Bill Risby Trio

Bill Risby - piano
Gary Holgate - bass
Roger Johansen - trommer

Norske festivaler presenterer ofte jazzmusikere fra enten USA eller Europa i Norge på festivalene, men den internasjonale jazzverdenen er langt større enn som så. I forbindelse med at norske Ponca Jazz Records skal gi ut innspillingen LOOKING UP, av og med en av Australias fremste jazzpianister, Bill Risby, inviteres herved norske jazzvenner til et konsertmøte med en musiker de aldri før har hørt... - eller hørt om, på Belleville. Spennende!
Med seg på konsertene i Norge og på Island har han tatt med seg sin faste Australske bassist Gary Holgate, og invitert den norske trommeslageren Roger Johansen inn i trioen.
Bill Risby er en av Australias fremste jazzpianister. Han har gitt ut seks kritikerroste CD-er i eget navn og vært med på en rekke andre både som utøver, arrangør og produsent innen jazz, pop, R&B, Country og gospel. Han er også mye benyttet som komponist og har skrevet musikk både til TV-reklamer, dramaserier, kinofilmer, samt til egne band og prosjekter både live og i studiosammenheng. Som ”sideman” har han jobbet med internasjonale jazzstørrelser som Maria Schneider Jazz Orchestra, Bobby Shew, William Gallison, Kitty Margolis, James Morrison, Tina Arena, Rob McConnell (Boss Brass), the Velotti Batiste Jazz Ensemble (Italy), Andre Crouch, and Doug Cameron, for å nevne noen.

Gary Holgate (Kontrabass) er blant Australias ledende jazzbassister gjennom de siste 20 årene. Han har spilt med de ledende Australske jazzmusikerne både live og på plate og jobbet med internasjonale jazzlegender som f eks Randy Brecker, Lee Konitz, Larry Adler og Red Rodney, for å nevne noen få. Holgate er lett gjenkjennelig med sin melodiske tilnærming til kontrabassrollen, og han har vært Bill Risbys førstevalg som triobassist i en årrekke.
Roger Johansen trommer
Til Europabesøket har Bill Risby invitert trommeslageren Roger Johansen inn i trioen. Johansen er ikke ukjent med å kompe besøkende musikere i Norge; Han har turnert og jobbet med størrelser som Bob Mintzer, George Garzone, Hal Galper, Slide Hampton, John Surman, John Taylor, Putte Wickman, Marie Bergman, Cæcilie Norbye, Anders Jormin, Lars Jansson m.fl. og er en av Norges mest allsidige og rutinerte jazztrommeslagere i den yngre generasjonen.
Musikken
Med henvisning til norske jazzpianister kan man kanskje si at Risby blander Håvard Wiiks overskudd og tekniske briljans, Tord Gustavsens følsomhet, med Vigleik Storaas’ kompositoriske talent og melodiske univers. Her får publikum møte tre musikere som gjennom det akustiske klassiske pianotrioformatet utfordrer hverandre gjennom Risbys låter.