Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 150/100 ink. avg

European Jazz Night

Perko / Pyysalo / Vilnikainen (Fi)
Under Construction - Castri / Petrella (It)
Henri Texiers Strada Quartet (Fr)

En helg dedikert det beste fra Europa. I samarbeid med den finske, italienske, franske, tyske og nederlandske ambassaden presenteres både kjente og mindre kjente artister på Cosmopolite og Kampenjazz denne helgen. Her til lands er vi bortskjemte med noen av de beste jazzmusikerne i verden, men det finnes også veldig mye bra utenfor. Bruk helgen til å oppdage og oppleve europeisk jazz av høy klasse.

NB! Dørene åpner kl. 19:00. Konsertstart kl. 20

HENRI TEXIERs STRADA QUARTET - Frankrike
HENRI TEXIER - SÉBASTIEN TEXIER - MANU CODJIA - CHRISTOPHE MARGUET
Henri Texier har en sterk posisjon innen europeisk jazz. Han har utviklet en særegen og lett gjenkjennelig stil, og spiller perkussivt og energisk. Han fletter inn folkemusikk i både låter og improvisasjoner og har en personlig og varm tone. Han er en bandleder som inspirerer sine medmusikere og gir dem rom og plass til egen utfoldelse. Med Strada, som forøvrig varierer mellom sekstett og kvartett, har han etablert et ensemble som høster solid anerkjennelse over hele verden. Denne gangen er det kvartetten som kommer. Texiers sønn Sebastien takterer saksofon og klarinett, med klare henvisninger til Coltrane, ved siden av de dyktige Codjia og Marguet på henholdsvis gitar og trommer.

PERKO / PYYSALO / VILNIKAINEN - Finland

Trioen Perko-Pyysalo-Viinikainen består av Jukka Perko, Severi Pyysalo og Teemu Viinikainen som tolker både egne komposisjoner og tradisjonelle salmer i nye og friske kammermusikalske arrangementer. Salmer som er krydret med rause improvisasjoner bringes djervt i nytt lys uten å glemme kirkemusikkens mangehundreårige tradisjoner. Med respekt for det gamle, men i søk etter nye veier, fletter trioen jazzens røde tråder inn i barokkens tonelandskap og skaper et lydteppe som får grensene mellom ulike musikksjangere til å forsvinne på en nytelsesrik måte. Det skapes ny musikk som tilbyr lytterne både en opplevelse som er både avslappende og forfriskende.

UNDER CONSTRUCTION - Italia
FURIO DI CASTRI (kontrabass) og GIANLUCA PETRELLA (basun) 

Ta to instrumenter som er vant til å opptre som den rytmiske støtten og den harmoniske bakgrunnen i ethvert orkester; la dem få det rommet de trenger for å si det de har å si; bland i litt filologisk presisjon sammen med en solid dose ironi, samt utforskertrang innen kanoner, stilarter, sjangerdefinisjoner; bytt så ut virtuosismens narsissistiske selvbelønning med akrobatenes lidenskap for ekstreme emosjoner, og man vil ha dannet seg en ide om hva man har i vente på en konsert med Furio di Castri og Gianluca Petrella. En konsert hvor man ler, røres til tårer og fra tid til annen blir sittende og holde pusten