Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/100 ink. avg

Jazzland Sessions

Jazzland er en av de viktigste jazzlabelen i Europa og like før adventstiden setter inn fyller de Belleville til randen med noen av våre fremste musikere. Den siste av to strålende konsertkvelder inkluderer Beady Belle, Eivind Aarseth og Håkon Kornstad.

BEADY BELLE
BEATE SLETTEVOLD LECH - vokal
MARIUS REKSJØ - bass/programmering
BUGGE WESSELTOFT - tangenter
ERIK HOLM - trommer
Beady Belle var sist aktuelle med albumet 'Closer' i 2005. Siden den gang har de turnert store deler av verden parallelt med arbeid med nytt materiale. Når neste album foreligger er ikke klart, men på Belleville får publikum smakebiter av det nye kombinert med et utvalg av de mange gode låtene fra de tre foregående. Beady Belles musikk befinner seg i spennet mellom det enkle og komplekse, det elektroniske og akustiske, det groovy og svevende, det programmerte og spilte, og det improviserte og komponerte, og fremdeles med elementer fra jazz, soul, ambient, elektronika og funk. Beady Belles musikalske univers og spesielle sound har utviklet seg naturlig fra album til album, og samtidig som utrykket har blitt mer og mer definert har de også hatt retning mot et røffere og særere lydbilde. Under Jazzland Session på Belleville er Beady Belle endelig tilbake på scenen.

EIVIND AARSET 'Sonic Codex'
EIVIND AARSET - gitar/programmering
AUDUN ERLIEN - bass
WETLE HOLTE - trommer
Eivind Aarset slapp sitt fjerde soloalbum på Belleville i september og holdt en strålende release-konsert på Belleville. Aarseth har i en årekke vært en av våre viktigste og mest nyskapende gitarister. Han var fast sideman for de fleste store norske popartistene på tidlig 90-tall før han dro til Bugges Jazzland. Her har Aarseth vært sentral medmusiker for Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær, men også etablert seg selv som soloartist. Med høstens glimrende 'Sonic Codex' har det blitt fire album siden debuten 'Electronique Noir ' (1998). Sammen med sine faste medmusikere, Wetle Holte og Audun Erlien har Aarseth redefinert jazzgitaren, i en miks hvor avkjølt melankoli ala Boards of Canada, møter råskapen fra Miles' Bitches Brew, psykedeliaen fra Pink Floyds Ummagumma, ECM-estitikk og Brian Enos trancehypnoser.

HÅKON KORNSTAD [solo]
Håkon Kornstad har de siste årene etablert seg som en av våre fremste saksofonister i ensembler som Wibutee, Jazzland Community, Kornstad Trio og Kornstad/Wiik. Før sommeren kom den strålende solodebuten 'Single Engine' og siden slippet har Kornstad overbevist både publikum og presse gang på gang fra scenen.
-
DJ Bugge (Wesseltoft) og hans gode tyske samarbeidspartner DJ Atomique Soul opp med heftig klubbmusikk etter konsertslutt begge kveldene